Köpvillkor

Trendii
Företagsnamn: GIGANTIC ApS
Org nr: DK39132249
Svenska VAT-nummer: 502080-5486

Beställningar via Internet:
Vid beställningar via Internet gäller köp först efter det att en skriftlig bekräftelse erhållits via e-post. Vid eventuella oklarheter förbehåller Trendii.se sig rätten att kontakta beställaren via telefon eller e-post för att bekräfta beställd vara. De priser som visas på Trendii.se gäller endast vid beställning via Internet.

Kundregister:
Vid beställning fyller kunden i sina kunduppgifter. Genom detta godkänner kunden att uppgifterna registreras i vår kunddatabas. Trendii.se garanterar att alla uppgifter är konfidentiella och kommer inte att lämnas ut eller säljas på något sätt. 

Frakt och hanteringsavgift
Samtliga priser är i svenska kronor (SEK) och inklusive 25 % moms.
När du beställer hos Trendii.se betalar du vanligtvis både frakt och hanteringsavgift, det totala beloppet anges tydligt i kassan innan du godkänner ditt köp. Våra varor skickas från avlägsna lager utomlands och därför normalt 2-4 veckor leveranstid.


Leveranspris: 
49 SEK för 1 stycke
0 SEK för 2 eller fler stycken.

Klarna/QuickPay avgift: 29 SEK

Total for 1 stycke: 49 + 29 SEK = 78 SEK
Total for 2 stycke: 0 + 29 SEK = 29 SEK


Om paketet inte hämtas från servicepunkten kommer vi att subtrahera 149 SEK i retur frakt om kunden vill ha återbetalning av hela ordern.

Betalning
Vi accepterar följande kort: Visa och MasterCard
Beloppet dras när varan skickas från vårt lager i Sverige (Vevgatan 1 Port 1, 50464 Borås), vanligtvis 12-16 dagar efter beställning.


Pris, eventuell fraktkostnad och totalbelopp framgår före slutgiltig beställning samt på orderbekräftelsen, som skickas till dig via e-post. I förbindelse med att du skickar din beställning reserveras det belopp som motsvarar värdet av din beställning på ditt betalningskort. Beloppet på din beställning dras inte från ditt konto förrän varan är skickad från vårt lager. Det kan aldrig dras ett större belopp från ditt kort än det belopp som du har godkänt vid köpet. Betalning sker på en SSL-krypterad sida genom Trendii.se samarbetspartner QuickPay, vilket medför att du kan vara trygg när du handlar i vår webbshop.

Datasäkerhet
Som betalningslösning har vi valt QuickPay som betalväxel och inlösenavtal för kort. QuickPay använder den senaste webbtekniken och uppfyller alla gällande säkerhetskrav för hantering av kortdata. När du betalar med kort sköter QuickPay den krypterade kommunikationen mellan webbshoppen och QuickPay. Dina kortdata skickas från Trendii.se till QuickPay via en säker och krypterad SSL-förbindelse (Secure Socket Layer). Säkerhetsprotokollet SSL krypterar (kodar) kommunikationen och säkerställer att inga andra kan läsa data som utväxlas. Många känner igen det lilla hänglåset som visar sig i webbläsaren när man går in på en säker SSL-sida. Inga kortdata lagras hos Trendii.se.

Leverans

Trendii.se levererar till privatpersoner och företag med leveransadress i Sverige. Din beställning behandlas snarast möjligt. Så snart dina varor har skickats erhåller du ett elektroniskt meddelande. Varorna skickas i varubrev för att du ska få försändelsen direkt hem i postlådan. Dina varor är förpackade och skyddade i solida bubbelkuvert. Om en försändelse mot förmodan kommer bort under leverans till dig vänligen kontakta oss så sköter vi kommunikationen med PostNord.

Bytesrätt och öppet köp
Vi erbjuder öppet köp i 14 dagar från mottagandet av din vara. Vid retur skall produkt samt förpackning returneras i oförändrat skick. 
Öppet köp gäller ej specialbeställda varor, varor som anpassats till kunden, tjänster, samt övriga till ordern debiterade kostnader.

Ångerrätt (14 dagar) / Annullering av order

När vi har fått en spårningslänk för din beställning kan beställningen inte annulleras förrän du har fått paketet.

Du som konsument har 14 dagars ångerrätt.
Ångerfristen börjar löpa från den dagen du tar emot varan och gäller under förutsättning att varan hålls i oförändrat skick. Vid retur ska varan vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad och obruten originalförpackning. Du som kund bekostar själv retur. Returer kan därför inte skickas mot postförskott eller utan porto. Om orsaken till returen däremot har uppstått på grund av fel från vår sida ersätts även dina returkostnader. Kvitto på returfrakten ska då kunna uppvisas på begäran. Så snart vi har tagit emot returen skickar vi en bekräftelse via mail angående hur ärendet kommer att hanteras.
Efter mottagen och godkänd retur kommer varan/varorna att ersättas med pengar. Återbetalning sker genom insättning till bankkonto inom 30 dagar från det att Trendii.se tog emot returen och kontrollerat att den uppfyller de krav som ställs för ångerrätt. För att kunna göra en retur behöver du kunna påvisa köp. Spara därför alltid din orderbekräftelse som kvitto på ditt köp och kom ihåg att få ett kvitto från PostNord som visar att du har skickat tillbaka varorna.

Varorna ska skickas i retur till:

Trendii.se
Att: Dit ordernummer
Vevgatan 1, Port 1
50464 Borås

Reklamation och rättigheter vid fel (24 månader)
I enlighet med konsumentköplagen har du som kund hos Trendii.se rätt att reklamera en vara i 24 månader efter att du tagit emot den. Om varan har ett ursprungligt fel har du rätt att få en ny felfri vara, avdrag på priset eller pengarna tillbaka beroende på situationen. Om du upptäcker ett fel på varan ska den reklameras inom skälig tid, dock senast inom 2 månader. Endast ursprungliga fel omfattas av reklamationsrätten, t ex fabrikationsfel, och därmed inte fel som har uppstått till följd av felaktig användning eller normalt slitage.

Vi återbetalar naturligtvis dina (rimliga) fraktkostnader för att skicka varan i retur till oss om reklamationen är befogad. Om du önskar att reklamera en vara ber vi dig meddela Trendii.se snarast möjligt på kontakta@Trendii.se och tydligt ange orsaken till reklamationen. För snabbare behandling av reklamationen vänligen hänvisa till den dialog du har haft med oss när du returnerar varan. Varan skal returneras väl emballerad och kvitto ska kunna uppvisas på begäran, så att vi kan återbetala dina fraktkostnader.

Outlösta Paket/Försändelser
Paket som inte har hämtats ut inom fjorton (14) dagar returneras till vårt lager. Om detta sker debiteras du en avgift på 299 kr (SEK) för kostnader hänförliga för vår administration, frakt, returfrakt och hantering. Outlösta paket omfattas inte av ångerrätten.

Privat Policy
Alla personliga uppgifter som lämnas till oss eller som uppges i samband med köp, anses som förtroliga och hanteras i enlighet med personuppgiftslagen (PUL). Denna lag kräver ditt samtycke till att dina uppgifter behandlas och sparas i vår databas. Genom att registrera dig på Trendii.se, godkänna köpvillkoren eller på annat sätt använda Trendii.se tjänster samtycker du till att dina uppgifter behandlas enligt PUL. Personuppgifterna som du lämnar till oss är nödvändiga för att Trendii.se ska kunna utföra förpliktelserna mot dig som kund, såsom behandling av din order. Observera att uppgifterna också kan användas i marknadsföringssyfte i form av elektroniska utskick, förutsatt att du har medgett detta. Uppgifter om dig som kund vidarebefordras eller säljs inte till tredje part. För att kunna ingå ett köpeavtal med Trendii.se, måste du ange följande personuppgifter: Namn, adress och e-post. Som kund har du rätt till insyn i de personuppgifter som har registrerats om dig. Om uppgifterna är oriktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt till att uppgifterna ändras eller raderas.  Vid felaktigheter eller önskan om borttagande av personuppgifter vänligen kontakta personuppgiftsansvarig Trendii.se via mail kontakta@Trendii.se. Skriv också till oss om du inte längre önskar att dina personuppgifter ska användas för marknadsföringsändamål.

Kakor (Cookies) och statistik
I lagen om elektronisk kommunikation (2003:389), som ändrades den 1 juli 2011, finns bestämmelser om användningen av kakor som innebär att du som användare måste ge ditt samtycke för att en kaka ska kunna placeras på din dator. Om din webbläsare är inställd på att tillåta kakor anses du därigenom ha lämnat samtycke till kakor.

Idag tar de flesta webbläsare emot kakor, som är små textfiler med information som hemsidan du besöker lagrar på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. På så vis kan hemsidan känna igen din dator, tex vid nästa besök. Kakor kan bland annat användas till att få fram tillförlitlig statistik på hur många unika webbläsare (besökare) som besökt en hemsida under en viss period. Webbplatsen Trendii.se innehåller kakor. Ett statistikprogram, Google Analytics, samlar information som kan ge en statistisk bild av hur många unika besökare hemsidan har haft, var besöken geografiskt kommer ifrån och var på hemsidan man lämnar den. Syftet är att samla in data om trafiken på Trendii.se och för att optimera sidan, dess funktionalitet och användarvänlighet. Om du inte accepterar användningen av kakor kan du gå in i webbläsarinställningar och välja att inte ta emot kakor. Du kan också alltid ta bort ej önskvärda kakor från din dator. Du kan läsa mer på Post- och telestyrelsens hemsida http://www.pts.se/cookies

Förbehåll och ansvarsbegränsning
Observera att Trendii.se förbehåller sig rätten att löpande uppdatera köpvillkoren. Därför uppmanas du att läsa igenom dessa varje gång du lägger en beställning på Trendii.se. Trendii.se reserverar sig för pris- och momsändringar, eventuella felaktigheter i lagerstatus eller pris, utsålda och utgående varor, korrekturfel, tryckfel, systemfel och force majeure, som kan påverka köpet. Avtal om köp som har påverkats av en eller flera av dessa faktorer kan hävas av Trendii.se. Om varan utgått eller av annan anledning inte finns tillgänglig är Trendii.se inte skyldiga att tillhandahålla varan men kan föreslå en alternativ vara.Trendii.se är endast återförsäljare av de produkter som säljs via hemsidan, och är därmed befriad från produktansvar, då Trendii.se kan påvisa den ansvarige producenten. Genom att lämna omdömen om en produkt eller köpupplevelse på Trendii.se ger du Trendii.se rätt till att publicera dessa på Trendii.se samt i andra kanaler och medier. Trendii.se förbehåller sig rätten att inte publicera och/eller ta bort inskickade omdömen.