Väder i Marbella: Klimat, Temperatur & Vattentemperatur (2022 Guide)

Marbella, beläget vid Costa del Sol i södra Spanien, är känt för sina milda vintrar och varma somrar. Med sitt behagliga medelhavsklimat lockar Marbella till sig besökare året runt. Här får du en omfattande guide till vädret i Marbella, inklusive temperaturer och vattentemperaturer under 2022.

Klimat i Marbella

Marbella har ett subtropiskt medelhavsklimat, vilket innebär milda vintrar och varma somrar. Den genomsnittliga dagstemperaturen över året ligger på cirka 19 grader Celsius, vilket gör Marbella till ett populärt resmål under hela året.

Vinter (december – februari)

Under vintern erbjuder Marbella behagliga dagstemperaturer som vanligtvis ligger mellan 15-20 grader Celsius. Natttemperaturerna kan dock sjunka något och ligga runt 8-12 grader Celsius. Vattentemperaturen är ungefär 16 grader Celsius, vilket även tillåter bad och vattensporter för de som är redo att ta sig ett dopp.

December är en populär tid att besöka Marbella för att undkomma kylan på andra platser. Så om du planerar att resa hit under vintermånaderna kan du förvänta dig milda temperaturer och soliga dagar.

Vår (mars – maj)

Under våren börjar temperaturen stiga i Marbella, och dagstemperaturerna ligger vanligtvis mellan 18-23 grader Celsius. Natttemperaturerna är behagliga och ligger runt 10-14 grader Celsius. Vattentemperaturen ökar gradvis och når ca 18 grader Celsius i slutet av maj.

Våren är en härlig tid att besöka Marbella, då vädret blir varmare och naturen blomstrar. Det är också en perfekt tid att njuta av stranden och utforska stadens sevärdheter.

Sommar (juni – augusti)

Sommaren i Marbella är varm och solig. Dagstemperaturerna når ofta över 30 grader Celsius och natttemperaturen ligger runt 20-24 grader Celsius. Vattentemperaturen når sin topp på cirka 24-26 grader Celsius, vilket gör det perfekt för en skön svalkande dopp.

Marbella är en populär destination under sommarmånaderna, då solen är stark och stränderna är livliga. Det är en perfekt tid att njuta av alla former av vattensporter och utforska de charmiga gatorna i stadens gamla stad, som har mycket att erbjuda.

Höst (september – november)

Hösten är fortfarande varm i Marbella, med dagstemperaturer som ligger mellan 20-25 grader Celsius. Natttemperaturen sjunker gradvis och ligger runt 14-18 grader Celsius. Vattentemperaturen förblir behaglig och ligger på cirka 22-24 grader Celsius fram till slutet av september.

Hösten är en underbar tid att besöka Marbella, då vattnet fortfarande är varmt för bad och stränderna är mindre trånga än under sommaren. Det är också ett perfekt tillfälle att utforska omgivande natursköna områden och njuta av stadens kultur och mat.

Sammanfattning

Marbella erbjuder ett härligt medelhavsklimat året runt. Under vintern kan du förvänta dig milda temperaturer och en vattentemperatur som är tillräckligt varm för bad. Våren och hösten är perfekta för att njuta av det behagliga vädret och utforska allt Marbella har att erbjuda. Sommaren är varm och solig, vilket gör det till ett populärt resmål för sol- och strandälskare.

Oavsett vilken årstid du väljer att besöka Marbella, kommer du att mötas av fantastiska stränder, pittoreska gator, god mat och en vänskaplig atmosfär.

Ofte stillede spørgsmål

Vad är medeltemperaturen i Marbella i december?

Den genomsnittliga temperaturen i Marbella i december ligger vanligtvis mellan 12°C och 18°C.

Vilket är det bästa vädret i Marbella under året?

Sommaren, särskilt juli och augusti, har det bästa vädret i Marbella med höga temperaturer och soligt väder.

Vad är vattentemperaturen i Marbella?

Vattentemperaturen i Marbella varierar under året, från cirka 15 °C på vintern till cirka 26 °C på sommaren.

Hur är klimatet i Marbella?

Marbella har ett medelhavsklimat med milda vintrar och varma somrar. Det är generellt sett soligt året runt.

Hur är vädret i Marbella under november?

I november är vädret i Marbella oftast mild och förhållandevis soligt med temperaturer som ligger mellan 14°C och 20°C.

Vad kan man förvänta sig av vädret i Marbella de kommande 14 dagarna?

Vädret i Marbella de kommande 14 dagarna förväntas vara soligt och varmt med höga temperaturer på dagarna och milda kvällar.

Hur är vädret i Marbella under februari?

I februari kan vädret i Marbella vara svalt till mildt med temperaturer som ligger mellan 11°C och 17°C.

Hur är klimatet i Puerto Banus?

Puerto Banus har ett liknande klimat som Marbella med milda vintrar och varma somrar på grund av deras närhet till varandra.

Vilken är medeltemperaturen i Marbella?

Medeltemperaturen i Marbella varierar beroende på årstiden, men ligger vanligtvis mellan 18°C och 28°C.

Hur är temperaturen i Marbella i november?

I november är temperaturen i Marbella generellt sett mild till varm och sträcker sig vanligtvis från 14°C till 20°C.

Artiklen Väder i Marbella: Klimat, Temperatur & Vattentemperatur (2022 Guide) har i gennemsnit fået 4.2 stjerner baseret på 21 anmeldelser